Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρεις Αμερικανοί δολοφονήθηκαν στο Μεξικό

Τρεις πολίτες των ΗΠΑ ήταν ανάμεσα στα θύματα των οπλοφόρων οι οποίοι επιτέθηκαν σε λεωφορεία στην ανατολική μεξικανική πολιτεία Βερακρούς, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι τρεις αμερικανοί υπήκοοι ταξίδευαν για τα Χριστούγεννα όταν μαζί με άλλους τέσσερις επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν την Πέμπτη, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και μεξικανικά ΜΜΕ την Κυριακή. Πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κίνητρο της επίθεσης στα λεωφορεία παραμένει ακόμη άγνωστο.

Το επεισόδιο ήταν ένα από τα πολλά της ημέρας στην Βερακρούς, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα επεισόδια βίας που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών.

Στο μεταξύ, την Κυριακή δεκατρείς σοροί ανακαλύφθηκαν σε εγκαταλελειμμένο όχημα στην Βερακρούς. Το όχημα βρέθηκε σε περιπολία ενώ μηνύματα που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι τα θύματα εκτελέστηκαν εξαιτίας της σύγκρουσης αντίπαλων συμμοριών, σύμφωνα με τα μεξικάνικα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή βρέθηκαν 10 σοροί ανθρώπων που είχαν βασανιστεί.

Το Σεπτέμβριο, 35 σοροί είχαν αφεθεί κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη Μπόκα δελ Ρίο στη Βερακρούς.

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό στη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν τον Δεκέμβριο του 2006.

Στην περιοχή εξελίσσεται μια σύγκρουση ανάμεσα στις συμμορίες των Zetas και του καρτέλ του Κόλπου. Οι Σέτας είχαν δημιουργηθεί από πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων αρχικά ως εκτελεστές, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε

Καρτέρι θανάτου σε ασθενοφόρο με 4 νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε