Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στην Ιερουσαλήμ – Διαδηλωτές μετέφεραν… στα χέρια τις σορούς [pics]

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Για τους δύο είναι βέβαιο ότι πυροβολήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. 

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ένας δεύτερος δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο ενός άλλου Παλαιστίνιου, που χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε μια άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από την Παλιά Πόλη αφού οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν στους Παλαιστίνιους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο χώρο για τους μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Σάραφ, 17 ετών, ο Μοχάμεντ Λάφι, 18 ετών και ο Μοχάμαντ Χάσαν Άμπου Γάναμ, άγνωστης ηλικίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τον θάνατο του Σάραφ ευθύνεται ένας Ισραηλινός έποικος.

Να σημειωθεί επίσης ότι το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 του Ισραήλ μετέδωσε πως ένα 8χρονο παιδί πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 377 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων από τα δακρυγόνα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε