Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρεις διαδηλωτές νεκροί στην Υεμένη

Ο ένας σκοτώθηκε ενώ διαμαρτυρόταν μαζί με χιλιάδες άλλους για την έλλειψη καυσίμων. Αλλοι δύο δέχθηκαν τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας ενώ βρίσκονταν σε ειρηνική διαδήλωση δασκάλων.

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων σε διαδήλωση για την έλλειψη καυσίμων στην επαρχία της Χοντέϊντα, πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στην πόλη Ζαΐντια, της επαρχίας αυτής. Πάντως, η έλλειψη των καυσίμων, όπως το οικιακό φυσικό αέριο, ή η βενζίνη για την αυτοκίνηση, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην Υεμένη, η οποία μετά από την πρωτοχρονιά φέτος συγκλονίζεται από διαδηλώσεις με σκοπό να εγκαταλείψει την προεδρία της ο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ–είναι επί τρείς ολόκληρες δεκαετίες στο ύπατο αξίωμα.

Νοσοκομειακή πηγή στην πόλη Ταέζ, νότια της Σαναά, ανέφερε ότι από σφαίρες σκοτώθηκαν δύο διαδηλωτές –στη διάρκεια μίας ειρηνικής κινητοποίησης δασκάλων στους δρόμους της πόλης. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι, “η κατάσταση τεσσάρων τραυματισμένων διαδηλωτών εμπνέει ανησυχία”. Οι δυνάμεις ασφάλειας έκαναν μεγάλη χρήση δακρυγόνων, αλλά και αληθινών σφαιρών, προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές δάσκαλοι.

  Από τα πολλά δακρυγόνα, πολλοί διαδηλωτές διακομίστηκαν με αναπνευστικό πρόβλημα στα νοσοκομεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε