Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρείς νεκροί από το κρύο στην Σερβία – Πολικές θερμοκρασίες και στην Ρουμανία

Οι σφοδρές χιονοθύελλες σε ορεινά χωριά της περιοχής Βάλιεβο στη δυτική Σερβία και το χιόνι το οποίο ξεπερνά τα δύο μέτρα ύψος είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι τις δύο τελευταίες ημέρες.

Στον αγροτικό δρόμο Βάλιεβο – Μραβίντσι βρέθηκε παγωμένη μία γυναίκα 49 ετών. Το άψυχο σώμα της εντόπισαν χθες εργαζόμενοι στην εταιρεία συντήρησης των οδικών δικτύων, οι οποίοι καθάριζαν σωρούς χιονιού. Η γυναίκα, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από το σπίτι της και δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο της επιστροφής.

Στο ορεινό χωριό Μπόμποβα, σε σωρούς χιονιού, κοντά στο σπίτι του εντοπίστηκε νεκρός ένας γεωργός 52 ετών.
Ο 52χρονος επέστρεφε σπίτι από διπλανό χωριό και οι γιατροί εκτίμησαν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα.

Στο όρος Πόβλεν, στο χωριό Ντόνι Τάορ, ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο χιόνι, κοντά στο σπίτι του από συγγενή του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς το χωριό είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Σε πολλές περιοχές συνεχίζονται από τις προηγούμενες ημέρες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα χιόνια, αν και από τον Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα άντεξαν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο δήμο Μέντβετζα αναζητείται 72χρονη και στους πρόποδες του όρους Σουβουμπόρ 75χρονη, η οποία αγνοείται τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα σε 14 δήμους.

Ο Γκόραν Νίκολιτς από τον Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι δυσκολότερη είναι η κατάσταση στις περιοχές, στις οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και στις οποίες έχει διακοπεί η οδική σύνδεση, επειδή δεν έχουν καθαριστεί οι δρόμοι.

Σε όλη τη Σερβία, σήμερα, επικρατεί δριμύ ψύχος και η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην πόλη Κραγκούγεβατς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου το θερμόμετρο έφθασε τους -21 βαθμούς.

Στην πόλη Κρούσεβατς η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους -20 βαθμούς Κελσίου, στην Τσούπρια τους -18 και στο Βάλιεβο -17.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων στη Σερβία, έως τις 6 Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με ανώτερη θερμοκρασία τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Ρουμανία επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιντορσούρα Μπουζαουλούι κατέγραψε θερμοκρασία αέρος -26,8 βαθμούς Κελσίου και -30 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στον ίδιο μετεωρολογικό σταθμό ήταν στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 στην επαρχία Κοβάσνα, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους -35,8 βαθμούς Κελσίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε