Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τρεις νεκροί και 10 αγνοούμενοι από δύο ναυάγια στα στενά του Βοσπόρου

Τρεις νεκροί και 10 αγνοούμενοι από δύο ναυάγια στα στενά του Βοσπόρου

Ένα φορτηγό πλοίοβυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας μιας σφοδρής καταιγίδας, ενώ στη συνέχεια βυθίστηκε και ένα ρυμουλκό που είχε σπεύσει για να το βοηθήσει. Από το διπλό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τρεις ναυτικοί, ενώ ακόμη 10 αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές.

Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 100 με 12μελές πλήρωμα βυθίστηκε περίπου 9 ναυτικά μίλια ανοιχτά της πόλης Χηλή (Şile), βορειοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, όπως ανέφερε η Τουρκική Διεύθυνση Θαλάσσιας Ασφάλειας (KEGM) στον ιστότοπό της.

«Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι και αβλαβείς. Ένας πέθανε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι ένα ρυμουλκό που είχε σπεύσει στην περιοχή για να προσφέρει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε μια προκυμαία.

«Εκεί έχουμε δύο νεκρούς, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τριών ακόμη ανθρώπων», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός διευκρινίζοντας ότι ένα από θύματα ήταν ένας ψαράς που είχε επιβιβαστεί στο ρυμουλκό για να βοηθήσει στις έρευνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το Volgo Balt 100, που μετέφερε άνθρακα από τη Ρωσία προς την Αντάλια, στη νότια Τουρκία, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του.

Ένα άλλο φορτηγό πλοίο, το BBC Adriatic, που επίσης αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας και μιας μηχανικής βλάβης κατάφερε τελικά να συνεχίσει το ταξίδι του, όπως ανακοίνωσε η KEGM.

Πολλά από τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν επιβάτες μέσω των στενών του Βοσπόρου, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, χρειάστηκε να ακυρωθούν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Περίπου 10.000 πλοία που μεταφέρουν 150 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων περνούν από τα στενά του Βοσπόρου κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναυάγιο στη Μαύρη Θάλασσα, αγνοούνται 12 ναυτικοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε