Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τρεις οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί στην Ουκρανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο νέος πρόεδρος Γιανουκόβιτς έχει καταλήξει σε τρεις υποψήφιους για την πρωθυπουργία, δύο εκ των οποίων δεν είναι μέλη του κόμματός του.

Το Κόμμα των Περιφερειών του Γιανουκόβιτς επιχειρεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνασπισμού που θα μπορέσει να απομακρύνει τη σημερινή πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, ηττημένη των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν πριν από λίγες μέρες.

Πηγή του κόμματος ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας Σεργκέι Τιγκίπκο και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αρσένι Γιατσενίουκ- κανένας εκ των δύο δεν ανήκει στο Κόμμα των Περιφερειών- καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Μίκολα Αζάροφ, αναφέρονται ως οι πιθανότεροι υποψήφιοι από τον Γιανουκόβιτς σε συνέντευξή του που πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Ο 50χρονος Τιγκίπκο ήρθε ανέλπιστα τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και τόσο η Τιμοσένκο όσο και ο Γιανουκόβιτς επιχείρησαν να εξασφαλίσουν τη στήριξή του στο δεύτερο γύρο, εκείνος όμως αρνήθηκε να την προσφέρει και στους δύο.

    Ο 35χρονος Γιατσενίουκ έχει ήδη καταλάβει μία σειρά από αξιώματα, μεταξύ των οποίων πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας και του κοινοβουλίου.

    Ο 63χρονος Αζάροφ είναι πιστός σύμμαχος του Γιανουκόβιτς επί σειρά ετών και έχει βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας επί πρωθυπουργίας Γιανουκόβιτς τις περιόδους 2002-2004 και 2006-2007 από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε