Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρέλανε τον πλανήτη η Μέριλ Στριπ με την φράση: «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»

Τρέλανε τον πλανήτη η Μέριλ Στριπ με την φράση: «Είμαστε όλοι Αφρικανοί»

Η Μέριλ Στριπ, ίσως η πλέον καταξιωμένη ηθοποιός της γενιάς της, πυροδότησε εκ νέου σήμερα την αντιπαράθεση που μαίνεται στο Χόλιγουντ σχετικά με την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας, καθώς δήλωσε στο Βερολίνο ότι όλη η ανθρωπότητα κατάγεται από την Αφρική.

Η Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια είπε συγκεκριμένα ότι είναι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που της δόθηκε να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς πρόκειται για ένα φεστιβάλ παγκόσμιου κινηματογράφου και επιπλέον διότι όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από την Αφρική.
Τιμηθείσα 3 φορές με βραβείο Όσκαρ, η Στριπ προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξοικειωμένη με τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ιδιαίτερα τις ταινίες από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Η ηθοποιός απάντησε ότι πρόσφατα είδε την ιορδανική ταινία “Theeb” που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνων το οποίο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην έρημο και επίσης την ταινία “Timbuktu” που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές.

«Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που διαδίδεται μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Όλοι μας είμαστε Βερολινέζοι, όλοι μας είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα» τόνισε η διάσημη ηθοποιός.

Οι δηλώσεις αυτές της Μέριλ Στριπ, που έχει προταθεί για το Χρυσό Αγαλματίδιο 19 φορές, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο και σχολιάστηκαν ευρέως από τους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ακολουθούν άλλωστε τη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ, όπου επιλέχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλειστικά λευκοί ηθοποιοί προκαλώντας σάλο.

Ορισμένοι σχολιαστές σήμερα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.
«Θα πίστευε κανείς ότι η Μέριλ Στριπ θα ήταν εξυπνότερη από το να πει “Είμαστε όλοι Αφρικανοί, πραγματικά” σε οποιοδήποτε πλαίσιο, αλίμονο» έγραψε ο χρήστης @Jamil Smith.
Άλλοι χρήστες εκτίμησαν ότι τα σχόλια της Στριπ παρερμηνεύτηκαν, ενώ η οργάνωση Black Magic Woman σε ένα μήνυμα στο Twitter ανήρτησε και μια αφίσα από την ταινία Πέρα από την Αφρική, στην οποία πρωταγωνίστησε η Μέριλ Στριπ το 1985 υποδυόμενη μια λευκή γαιοκτήμονα.
«Τώρα γνωρίζουμε ότι η Μέριλ Στριπ ήταν σοβαρή όταν έκανε αυτήν την ταινία» επισημαίνεται στο tweet.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε