Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρέμει η Γη! Απανωτοί σεισμοί στην Ιταλία! 5,5 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ, ακολούθησε δεύτερος 5,5 Ρίχτερ και στη συνέχεια άλλοι τρεις με τον μεγαλύτερο 5,4 Ρίχτερ
– Επίκεντρο οι περιοχές που είχαν χτυπηθεί πρόσφατα από τους σεισμούς
– Σείεται η Γη μέχρι τη Ρώμη, έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν ξανά από τα σπίτια τους
– Εκκενώθηκαν σχολεία, μουσεία και το μετρό της Ρώμης λόγω των συνεχών δονήσεων

Συνολικά είναι επτά οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στην κεντρική Ιταλία. Οι τρεις είχαν μέγεθος από 5 ως και 5,5 Ρίχτερ και σκόρπισαν τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε στις 10:25 το πρωί την κεντρική Ιταλία επανακαθορίσθηκε, πριν από λίγο, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στους 5,3 βαθμούς και το εστιακό βάθος του 9 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος της δεύτερης σεισμικής δόνησης, η οποία έπληξε σήμερα την περιοχή της κεντρικής Ιταλίας γύρω από το χωριό Αματρίτσε, ήταν 5,5 βαθμοί.

Στις 12:26 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε τρίτη δόνηση με μέγεθος 5,4 Ρίχτερ.

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν κάνει την εμφάνισή τους video από τη στιγμή του σεισμού.

 

Uffa #terremotos #scorsa in un ora 3 scorsa fortisima #uffa #terremoto2017

A video posted by ISABEL TORRES (@ysabeltorres2) on

 

Earthquake Again in Rome.. Keep Safe Everybody…

A video posted by Lari Bautista (@papikorn) on

Από τις τρεις σημερινές δονήσεις κατέρρευσε ό,τι είχε απομείνει από το καμπαναριό της κεντρικής εκκλησίας του Αματρίτσε. Σημειώθηκαν επίσης ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή , ενώ έχουν διακοπεί πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Ρώμη και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στη Ρώμη και σε άλλες περιοχές όπου έγιναν αισθητές οι απανωτές σεισμικές δονήσεις εκκενώθηκαν κτίρια, σχολεία αλλά και το μετρό της πρωτεύουσας.

 

Studenti fuori le scuole a Roma dopo le scosse di terremoto.

A photo posted by Pedro Armocida (@pedroarmocida) on

 

Evacuazione

A photo posted by Graye Floriana Romolo (@grayefloriana) on

Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία ANSA / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ερευνητές του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ηφαιστειολογίας της Ρώμης δήλωσαν στη Rai ότι πρόκειται για την ίδια σεισμική δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε στις 24 του περασμένου Αυγούστου στην περιοχή του Αματρίτσε.

Στην περιοχή του Ριέτι τα σχολεία εκκενώθηκαν. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά σε θύματα. Οι κάτοικοι ωστόσο είναι ανάστατοι φοβούμενοι ότι πρόκειται για σεισμούς που ενεργοποιούν ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερες δονήσεις.

Την ίδια ώρα οι σεισμόπληκτες περιοχές πλήττονται και από την κακοκαιρία με τα χιόνια να έχουν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε