Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρέμουν οι Γερμανοί τους τζιχαντιστές – Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

1.200 Γερμανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά του ISIS, άλλοι 650 θα αναπτυχθούν στο Μαλί, ενώ ήδη Γερμανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και η Γερμανία στέλνει όπλα στους Κούρδους που μάχονται το Ι.Κ. Όλα αυτά κοάνουν τους Γερμανούς πολίτες να φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα.

Αυξημένο θεωρεί τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της Γερμανίας, λόγω της συμμετοχής της χώρας στον αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους», το 71% των Γερμανών, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει μόλις το 18%.

Σύμφωνα ωστόσο με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συμμετοχής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στην αποστολή εναντίον του ΙΚ, με το 39% να θεωρεί την απόφαση εσφαλμένη. Επιπλέον, το 37% συμφωνεί με την αποστολή όπλων στους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, αλλά το 47% εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις.

Πιο περιορισμένη, στο 40%, είναι η στήριξη για την απόφαση αποστολής 650 στρατιωτών στο Μαλί, με το 41% να εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ η διεύρυνση της γερμανικής αποστολής στο Αφγανιστάν στηρίζεται από το 39% των ερωτηθέντων και απορρίπτεται από το 43%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε