Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τρία κιλά χρυσό σε όποιον σκοτώσει τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Υεμένη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρία κιλά χρυσό και πέντε εκατομμύρια ριάλ, δηλαδή 23.350 δολάρια, χαρίζει το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη σε όποιον σκοτώσει τον Αμερικανό πρεσβευτή και έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τρία κιλά χρυσού για την δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Σανάα, Τζέραλντ Φέιρσταϊν, ανακοίνωσε η οργάνωση παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ενόπλους.

Η AQAP θα προσφέρει επίσης πέντε εκατομμύρια ριάλ (23.350 δολάρια) σε όποιον σκοτώσει κάποιον Αμερικανό στρατιώτη στην Υεμένη.

Η επικήρυξη, η οποία θα ισχύσει για έξι μήνες, έγινε για “να ενθαρρυνθεί το μουσουλμανικό μας έθνος” και “να επεκταθεί ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ)…”, ανέφερε το SITE επικαλούμενο το ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η AQAP που απαρτίζεται κυρίως από υεμενίτες και σαουδάραβες ενόπλους, θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Η ταινία για την επιχείρηση κατά του Λάντεν

Αξιωματούχος του Πενταγώνου προβλέπει το τέλος του πολέμου κατά της αλ Κάιντα

Έκκληση για περισσότερες διαδηλώσεις έξω απο αμερικανικές πρεσβείες κάνει ο ηγέτης της Αλ Κάιντα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε