Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρία χρόνια με αναστολή στην εικονολήπτρια που κλώτσησε πρόσφυγα

Τρία χρόνια με αναστολή στην εικονολήπτρια που κλώτσησε πρόσφυγα
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 11:31
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 11:31

Χαρακτηρίστηκε η πιο κακιά γυναίκα του πλανήτη. Και όχι άδικα. Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο καταγράφηκε σε βίντεο να βάζει τρικλοποδιά σε έναν μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή υπό επιτήρηση.

Ονομάζεται Πέτρα Λάζλο, και κινηματογραφούσε την είσοδο προσφύγων στα σύνορα. Όταν είδε έναν άνδρα με ένα παιδί στην αγκαλιά να τρέχει για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς του έβαλε τρικλοποδιά, ενώ κλώτσησε και ένα παιδί.

Ο διαδικτυακός σταθμός N1TV, που εργαζόταν και ο οποίος πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, ανακοίνωσε ότι η Λάζλο απολύθηκε λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Λάζλο, «έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές νόρμες». Ο δικηγόρος της είχε υποστηρίξει ότι η Λάζλο προσπάθησε να προστατεύσει τον εαυτό της.

Όταν άκουσε την απόφαση η Λάζλο ξέσπασε σε δάκρυα, είπε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της ενώ σύμφωνα με την ίδια έχει ξεκινήσει μια «εκστρατεία μίσους» εναντίον της. Θα ασκήσει έφεση.

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο