Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίτη και… φαρμακερή για Ερντογάν στην ηγεσία του AKP

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην ηγεσία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης επανεξελέγη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για το τρίτο συνέδριο του κόμματος στο οποίο ο Ερντογάν συμμετέχει ως πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, αφού το καταστατικό του ΑΚΡ απαγορεύει ο αρχηγός του να επιδιώξει την επανεκλογή του περισσότερες από τρεις συνεχόμενες θητείες.

Ο Ερντογάν, που θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας το 2014 τόνισε στην ομιλία του, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των συνέδρων, ότι είναι σημαντικότερο να υπηρετείς τον λαό από το να έχεις ένα αξίωμα.

Η ομιλία του ερμηνεύεται ως ένα ισχυρό σημάδι ότι ο Ερντογάν θέλει να είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του 2007, οι πρόεδροι της χώρας εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία για μια πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μόνο μια φορά.

“Δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως μπορεί να υπάρξει μια προηγμένη δημοκρατία σε μια χώρα με ισχυρή μουσουλμανική πλειοψηφία”, τόνισε ο Ερντογάν στο συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες ξένοι προσκεκλημένοι ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί και ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία μηδενίζει τα χρεη της στο ΔΝΤ!

O Ερντογάν χτίζει τον δικό του “Λευκό Οίκο”!

Οι Τούρκοι προτιμούν τον Γκιουλ και όχι τον Ερντογάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε