Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρίτη μέρα οργής στην Αλβανία, φόβοι για επανάληψη του ’97

ΦΩΤΟ REUTERS

Η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δεν έχει κοπάσει, την ώρα που “γεννιέται” ο φόβος πως μπορεί να επαναληφθούν τα γεγονότα του 1997, όταν ο κόσμος πήρε τα όπλα!

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών συνεχίζεται, η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκτός ελέγχου. Το πως οι ψήφοι που προορίζονταν για τους δημάρχους βρέθηκαν στις κάλπες για τους δημοτικούς συμβούλους είναι το μεγαλύτερο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση Μπερίσα.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για νοθεία και ζητά να ακυρωθούν οι ψήφοι, ενώ το κυβερνών κόμμα, που σαφώς ωφελείται από τις ψήφους, επιμένει ότι πρέπει να καταμετρηθούν.

Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται, για τρίτη μέρα έξω από το κτίριο του εκλογοδικείου των Τιράνων βρίσκεται χιλιάδες κόσμου αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ήδη, η αντιπολίτευση έχει καταθέσει μήνυση κατά της εκλογικής Επιτροπής, θεωρώντας πως η καταμέτρηση των λάθος ψήφων είναι παράνομη. Ζήτησαν δε ψυχιατρική εξέταση για τον πρόεδρο της Επιτροπής!

Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τις διαμαρτυρίες μέχρι να ακυρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων που βρέθηκαν στη λάθος κάλπη. “Ο Μπερίσα τα έχει χαμένα! Δεν ξέρει από ποιούς αποτελείται η Επιτροπή που μετράει τις ψήφους” δήλωσε ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος για το δήμο Τιράνων.

Όσο για τον Σαλί Μπερίσα; Δε φαίνεται να ανησυχεί πως μπορεί να επαναληφθούν τα επεισόδια του Ιανουαρίου, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. “Η αντιπολίτευση δε θα τολμήσει. Προσπάθησαν μια φορά και απέτυχαν”, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάος στην Αλβανία – Επεισόδια παντού με αφορμή τις δημοτικές εκλογές

Επεισόδια στην Αλβανία – Βουλευτές της αντιπολίτευσης σκαρφάλωσαν στα κεφάλια των αστυνομικών!

Όλοι… κέρδισαν στην Αλβανία – Κρίσιμο το αποτέλεσμα για το μέλλον της Κυβέρνησης Μπερίσα 

Και τέταρτος νεκρός απο τα πρόσφατα επεισόδια στην Αλβανία

Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και στην Αλβανία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε