Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρομοκρατικό μπαράζ στη Βαγδάτη με 63 νεκρούς

Συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε 14 σημεία της Βαγδάτης, βυθίζουν για άλλη μια φορά στο αίμα την ιρακινή πρωτεύουσα και αφήνουν πίσω τους 63 νεκρούς και 185 τραυματίες.

Η πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων μηνών έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, 8 χρόνια μετά την εισβολή.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Μουάταμ, Καράντα και Αλάουι στο κέντρο της Βαγδάτης, στις βόρειες συνοικίες Ανταμίγια, Σουάλα και Σάαμπ, καθώς επίσης στις συνοικίες Τζαντρίγια της ανατολικής Βαγδάτης και αλ-Αμίλ στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Αλλά αναλυτικές τονίζουν πως το γεγονός ότι το χτύπημα ήταν συντονισμένο, δείχνει οργάνωση που έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να εκτελέσει κάτι τέτοιο. Και αυτή είναι η Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Εκτιμάται πως είναι η αρχή των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν, αφού το Ιράκ έχει ήδη βυθιστεί στην πολιτική κρίση και την αντιπαράθεση σιιτών και σουνιτών.

Στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας Τάρεκ αλ-Χασέμι. Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ζήτησε ήδη από τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχει καταφύγει ο αλ-Χασέμι, να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: Οι “σημαδιακές” εικόνες ενός πολέμου που μόλις τελείωσε

‘Εφυγαν και οι τελευταίοι αμερικανοί στρατιώτες απο το Ιράκ

Τέλος στον πόλεμο του Ιράκ – Υποστολή της αμερικανικής σημαίας

“Γενναίοι” Αμερικανοί στρατιώτες εξευτελίζουν παιδιά για λίγο νερό – Συγκλονιστικά video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε