Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρόμος στον αέρα - Σταμάτησε ο κινητήρας ενός Α380

Τρόμος στον αέρα - Σταμάτησε ο κινητήρας ενός Α380
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.07.2011 | 18:50
Πρώτη δημοσίευση: 27.07.2011 | 18:43

Ο κυβερνήτης του A380 αποφάσισε να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης έπειτα από 20λεπτη πτήση και ενώ το αεροσκάφος δεν είχε ακόμα φθάσει σε μεγάλο υψόμετρο.

Ένα γιγάντιο επιβατικό αεροπλάνο ευρωπαϊκής κατασκευής, τύπου Airbus A380, που αυτήν την βδομάδα εκτελούσε το δρομολόγιο Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ (πτήση SQ856), με 368 επιβάτες, επέστρεψε στη Σιγκαπούρη, όταν ο ένας από τους τέσσερις κινητήρες του σταμάτησε να λειτουργεί εν πτήσει, ανακοίνωσε σήμερα η Singapore Airlines.

Στο έδαφος, το επιβατικό αεροσκάφος επιθεωρήθηκε από τεχνικούς της εταιρείας και της Rolls Royce, που κατασκευάζει τους κινητήρες, και από σήμερα Τετάρτη επαναλαμβάνει το δρομολόγιό του.

Σήμερα, το A380 είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο σε εμπορική εκμετάλλευση σε όλον τον πλανήτη.

Τον Νοέμβριο, πέρυσι, ένας κινητήρας Rolls Royce σε αεροσκάφος της Quantas το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σιγκαπούρη-Σίδνεϊ εξερράγη εν πτήσει και το αεροπλάνο επέστρεψε στη Σιγκαπούρη.

Τον Δεκέμβριο, πέρυσι, το αυστραλιανό Γραφείο για την Ασφάλεια των Μεταφορών εστίασε στο "πιθανό πρόβλημα" που ανακύπτει από μια εύκαμπτη σωλήνωση, με την οποία λιπαίνεται ο κινητήρας Rolls Royce Trent 900.

Εξήγησε ότι αυτή η σωλήνωση --όπως τώρα είναι κατασκευασμένος ο κινητήρας-- "διαβρώνεται με τρόπο πρόωρο", άρα γίνεται "διαρροή" του λιπαντικού λαδιού στον κινητήρα. Ακολουθεί "ανάφλεξη στο εσωτερικό του κινητήρα".   Διαδώστε αυτό το άρθρο