Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τροπική καταιγίδα καθυστερεί τον καθαρισμό στον Κόλπο του Μεξικού

ΦΩΤΟ REUTERS

Διακόπτονται για τουλάχιστον τρεις μέρες οι εργασίες απάντλησης του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού καθώς τροπική καταιγίδα πλήττει την περιοχή.

Το σύστημα χαμηλής πίεσης άντλησης πετρελαίου στη δυτική ακτή της Φλόριδας θα καθυστερήσει αρκετά, τρεις ή και περισσότερες ημέρες, καθώς οι εργασίες της ΒΡ για την ολοκλήρωση της τελικής προσπάθειας να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου θα διακοπούν για το συγκεκριμένο αυτό χρονικό διάστημα, λόγω της προσέγγισης στο χώρο μιας νέας τροπικής καταιγίδας.

“Θα καθυστερήσουμε περίπου τρεις ημέρες” τόνισε ο ναύαρχος Θαντ Άλεν, επικεφαλής των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες τσιμεντοποίησης των φρεατίων άντλησης όσο διάστημα διαρκέσει η νέα τροπική καταιγίδα.

Από τις 22 Απριλίου οπότε ξεκίνησε η μεγάλη διαρροή λόγω της βλάβης στην πλατφόρμα της βρετανικής εταιρείας ΒΡ περίπου 4,9 εκατομμύρια πετρελαίου έχουν χυθεί στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Μεξικού προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε