Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τροπική καταιγίδα καθυστερεί τον καθαρισμό στον Κόλπο του Μεξικού

Τροπική καταιγίδα καθυστερεί τον καθαρισμό στον Κόλπο του Μεξικού
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.08.2010 | 22:28
Πρώτη δημοσίευση: 10.08.2010 | 22:28

Διακόπτονται για τουλάχιστον τρεις μέρες οι εργασίες απάντλησης του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού καθώς τροπική καταιγίδα πλήττει την περιοχή.

Το σύστημα χαμηλής πίεσης άντλησης πετρελαίου στη δυτική ακτή της Φλόριδας θα καθυστερήσει αρκετά, τρεις ή και περισσότερες ημέρες, καθώς οι εργασίες της ΒΡ για την ολοκλήρωση της τελικής προσπάθειας να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου θα διακοπούν για το συγκεκριμένο αυτό χρονικό διάστημα, λόγω της προσέγγισης στο χώρο μιας νέας τροπικής καταιγίδας.

"Θα καθυστερήσουμε περίπου τρεις ημέρες" τόνισε ο ναύαρχος Θαντ Άλεν, επικεφαλής των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες τσιμεντοποίησης των φρεατίων άντλησης όσο διάστημα διαρκέσει η νέα τροπική καταιγίδα.

Από τις 22 Απριλίου οπότε ξεκίνησε η μεγάλη διαρροή λόγω της βλάβης στην πλατφόρμα της βρετανικής εταιρείας ΒΡ περίπου 4,9 εκατομμύρια πετρελαίου έχουν χυθεί στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Μεξικού προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο