Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τροπολογία για το Brexit καταθέτουν οι Εργατικοί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σχεδιάζει να καταθέσει μία τροπολογία επί του νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία προβλέπει την εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία στο όποιο νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου.

“Μόλις τεθεί το ζήτημα για το Άρθρο 50 θα προτείνουμε μία τροπολογία που θα αφορά τα θέματα που μόλις ανέφερα, την πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον”, είπε ο ίδιος στο Sky News.
 
Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενδεχομένως να αποφασίσει το νέο έτος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση από την ΕΕ έπειτα από έφεση που άσκησε σε προηγούμενη απόφαση.

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παγετός τις πρωινές ώρες κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε