Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τσακώνονταν και ξέχασαν ότι… πιλοτάρουν!

Τσακώνονταν και ξέχασαν ότι… πιλοτάρουν!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2009 | 08:21
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2009 | 08:21

Η πτήση της Northwest Airlines από το Σαν Ντιέγο στη Μινεάπολη, με 144 επιβάτες, βρισκόταν στον αέρα όταν ξαφνικά….

έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πάνω από μία ώρα. Μάλιστα πέρασε και τον προορισμό του κατά 150 μίλια!

 

Ενώ όλοι περίμεναν ότι το αεροπλάνο είχε χαθεί γιατί αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα όταν άκουσα τι γινότανε μάλλον τα πήραν στο κρανίο.

 

Οι δύο πιλότοι της πτήσης έχασαν τον έλεγχο της πτήσης στη διάρκεια μίας… "έντονης συζήτησης για την πολιτική στις αερομεταφορές".

 
Και όμως ναι. .
 

Το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για μία ώρα και 15 λεπτά.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπούκαραν στην κυριολεξία στο αεροπλάνο για να ελέγξουν αν είχε γίνει κάποια αεροπειρατεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια.  Στο μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί και οι στρατιωτικές αρχές και είχαν τεθεί σε επιφυλακή μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση.


Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν τα στοιχεία της πτήσης και οι συνομιλίες των πιλότων.

Η εταιρία Northwest είναι θυγατρική της Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι δεν θα αναλάβουν άλλες πτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και η εσωτερική διερεύνηση του θέματος από την εταιρία.


M.Iωάννου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο