Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 22 Αθήνα Αναλυτικά

Τσιπάκι για εντοπισμό του καρκίνο του μαστού

Τσιπάκι για εντοπισμό του καρκίνο του μαστού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2009 | 13:05
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2009 | 13:05

Μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορούν οι γιατροί να ελέγχουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για μια νέα συσκευή «τσέπης». Καναδοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι σε λίγο καιρό αυτή η συσκευή θα βοηθήσει σημαντικά την ιατρική.


Η νέα συσκευή, είναι εφοδιασμένη με ειδικό "τσιπάκι". Μπορεί να μετρήσει επί τόπου το επίπεδο της ορμόνης οιστρογόνο, που αποτελεί δείκτη για τον καρκίνο του μαστού, λαμβάνοντας πολύ μικρότερα δείγματα ιστού από το στήθος.

Με τη μέθοδο αυτή χρειάζεται μόλις το ένα χιλιοστό του συμβατικού δείγματος. Είναι πολύ λιγότερο επεμβατική και θα αντικαταστήσει την ενδοφλέβια λήψη αίματος και την βιοψία των ιστών, με ένα απλό τσίμπημα για λήψη αίματος και ιστού.

Πάνω από 400.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του μαστού παγκοσμίως. Περίπου το 75% των καρκίνων αυτού του είδους συνδέονται με το επίπεδο του οιστρογόνου. Η νέα μέθοδος, εκτός από τα ταχύτερα αρχικά διαγνωστικά τεστ, θα επιτρέψει και τον πιο γρήγορο έλεγχο της αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής θεραπείας ενός ασθενούς.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε πέντε περίπου χρόνια θα υπάρχει στην αγορά μια φορητή συσκευή που θα βασίζεται στη νέα τεχνολογία. Ευελπιστούν επίσης, ότι θα μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες μορφές καρκίνου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
  2. Καιρός: Ξανά μικρό ... καλοκαιράκι Καιρός: Ξανά μικρό ... καλοκαιράκι
  3. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη - Αναλυτική πρόγνωση Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη - Αναλυτική πρόγνωση
  4.  Καιρός και ιδιώτες  ροκάνισαν  τα έσοδα και τα κέρδη της ΔΕΗ Καιρός και ιδιώτες "ροκάνισαν" τα έσοδα και τα κέρδη της ΔΕΗ
  5. Καιρός: Βροχές τέλος και αύξηση της θερμοκρασίας Καιρός: Βροχές τέλος και αύξηση της θερμοκρασίας
  6. Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook