Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τυφώνας Μάθιου: Στους 572 οι νεκροί στην Αϊτή

Τυφώνας Μάθιου: Στους 572 οι νεκροί στην Αϊτή

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Μάθιου στην Αϊτή έφθασε σήμερα τουλάχιστον τους 572 ανθρώπους, καθώς άρχισαν να φθάνουν πληροφορίες από απομακρυσμένες περιοχές που είχαν αποκλειστεί από την τροπική καταιγίδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Με τους αριθμούς να αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες και επιτροπές παρουσιάζουν διαφορετικούς απολογισμούς για τον συνολικό αριθμό των νεκρών.

Καταμέτρηση του Ρόιτερς για τον αριθμό των νεκρών που έχουν καταγράψει αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο επιβεβαίωνε τον θάνατο 478 ανθρώπων.

Ωστόσο το πρακτορείο rt.com κάνει, πλέον, λόγο για τουλάχιστον 572 νεκρούς, κάτι που δημιουργεί φόβους για περαιτέρω αύξηση του καταλόγου του θανάτου…

Νωρίτερα, η κεντρική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής, η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την αντιπαραβολή των στοιχείων, ανέφερε πως 271 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα, ενώ περίπου 61.500 παραμένουν σε καταφύγια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε