Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τυνησία: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης

Απο τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τύνιδα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απο τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τύνιδα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αψήφισαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θέλουν να περάσουν τη νύχτα μπροστά απο το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου, οι διαδηλωτές οργανώνονται για να περάσουν τη νύχτα σε υπνόσακους ή σκηνές ενώ οι γείτονες τους φέρνουν σάντουιτς και ποτά.

Οι περισσότεροι είναι επαρχιώτες που ξεκίνησαν το Σάββατο από το αγροτικό και φτωχό κέντρο-δυτικό τμήμα της χώρας, εστία της “επανάστασης του γιασεμιού” και έφτασαν τα τα ξημερώματα στην Τύνιδα σε μια ετερόκλητη πομπή που ονόμασαν “το καραβάνι της απελευθέρωσης” .

“Εμείς δεν θα φύγουμε από δω αν δεν αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιζάρ, ένας φοιτητής στην Τύνιδα, ο οποίος τραγουδούσε επαναστατικά τραγούδια μαζί με μια ομάδα από είκοσι φοιτητές.

“Πιθανώς να τους αφήσουμε εδώ επειδή ήρθαν από πολύ μακριά και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Αλλά θα τους απαγορεύσουμε να κινούνται” μέσα στην πόλη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός του στρατού, υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, η οποία κυριαρχείται από τα μέλη του πρώην καθεστώτος του Μπεν Αλι.

Διαβάστε: Τυνησία: Ζητούν τη διάλυση της μεταβατικής κυβέρνησης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε