Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τυνησία: Έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο εκατοντάδες διαδηλωτές

Περί τους χίλιους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στο κέντρο της Τύνιδας.
Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν και δεύτερη νύκτα στο μεγάλο πάρκο της Κάσμπα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
“(Οι άνθρωποι του καθεστώτος του Μπεν Άλι) πρέπει να φύγουν. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να φύγουν”, δήλωσε μία γυναίκα με μαντίλα που ήρθε από την πόλη Κασερίν στην πρωτεύουσα μαζί με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της.
 
“Η μάχη θα κριθεί στην Τύνιδα, Γι΄ αυτό ήρθαμε. Πρέπει να ρίξουμε την κυβέρνηση. Είναι σαν καρκίνωμα, πρέπει να καθαρίσουμε τα πάντα, δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτε. Δεν θα ικανοποιηθούμε από έναν ανασχηματισμό”, δήλωσε ένας φαρμακοποιός από τον νότο της Τυνησίας.
 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας Τάιεμπ Μπακούτς ανακοίνωσε χθες ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης και τάχθηκε προσωπικά υπέρ της διατήρησης των υπουργών που υπηρέτησαν το καθεστώς του Μπεν Άλι στο όνομα “της συνέχειας του κράτους”.
 
Ο Τζέφρι Φέλτμαν, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας για τη Μέση Ανατολή, έφθασε χθες στη Τύνιδα για συνομιλίες με θέμα “την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και τη διεξαγωγή των εκλογών” με τη μεταβατική κυβέρνηση και σήμερα θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων.
 
Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας καταβάλλει προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού και έχουμε ενθαρρυνθεί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
 
Η μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποδέσμευση έκτακτης βοήθειας ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ για τις φτωχότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.
 
Η χορήγηση αυτής της βοήθειας ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής από τον υπουργό Περιφερειακής ανάπτυξης Νέζιμπ Σέμπι, ηγέτη κόμματος της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στη μεταβατική κυβέρνηση.
 
Το ποσόν της βοήθειας προορίζεται για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, για την αποζημίωση των εμπόρων που υπέστησαν ζημίες κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης και των οικογενειών των δεκάδων “μαρτύρων” που σκοτώθηκαν κατά την αιματηρή καταστολή των ταραχών.
 
Πολλοί κάτοικοι αυτών των φτωχών περιοχών της νότιας Τυνησίας, που απέχουν από τον ανεπτυγμένο βορρά και τα τουριστικά θέρετρα των μεσογειακών ακτών, και μαστίζονται από την ανεργία, περιλαμβάνονται μεταξύ των διαδηλωτών που ζητούν καθημερινά την παραίτηση της κυβέρνησης στους δρόμους της Τύνιδας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε