Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τυνησία: Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζουν όσοι επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία

Τυνησία: Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζουν όσοι επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2012 | 22:55

Ορισμένοι από τους 87 διαδηλωτές, που κρατούνται ύστερα από την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τη λεηλασία στο αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών, ανέφερε σήμερα ο συνήγορός τους Ανουάρ Ούλεντ Αλί.
 

Ο ίδιος θύμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 74 του τυνησιακό ποινικό κώδικα, "τα μέλη, ή οι ηγέτες συμμοριών, που επιχειρούν να ληστέψουν κρατική, ιδιωτική, κινητή ή ακίνητη περιουσία, ή να τις καταστρέψουν, ή επιτίθενται στα σώματα ασφαλείας που είναι υπεύθυνα για την προστασία τους, τιμωρούνται με θάνατο".
 
Στην πλειοψηφία τους, οι κρατούμενοι μετά την επίθεση που έγινε την 14η Σεπτεμβρίου είναι σαλαφιστές οπαδοί του ιερού πολέμου. Στα επεισόδια, κατά τον επίσημο απολογισμό, υπήρξαν 49 τραυματισμοί.
 
Ο Τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι εκτίμησε μιλώντας στα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ότι "σήμερα στη χώρα μου δρουν 3.000 επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια σαλαφιστές, όμως οι αρχές και τούς γνωρίζουν και είναι απολύτως ενήμεροι για την κινήσεις τους".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Ήξεραν για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ ένα 48ωρο πριν γίνει; - Κόσμος   Διαδώστε αυτό το άρθρο