Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τυνησία: Τον Ιούλιο οι εκλογές – Νέες διαδηλώσεις στην Τύνιδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Προειδοποιητικά πυρά και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην Τύνιδα καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει τεταμένη.

Μπορεί το καθεστώς του Μπεν Άλι να έπεσε, αλλά ο λαός της Τυνησίας θέλει αλλαγές άμεσα. Και κυρίως θέλει να φύγει από την εξουσία η μεταβατική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γιανούσι.

Το απόγευμα της Παρασκευής ακούστηκαν προειδοποιητικά πυρά μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που σκαρφάλωναν στα παράθυρα του κτιρίου.

Παρά τα προειδοποιητικά πυρά, οι διαδηλωτές παρέμειναν στις θέσεις τους και οι στρατιώτες προσπάθησαν, μάταια, να τους πείσουν να αποχωρήσουν. Τα πυρά προκάλεσαν την οργή των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, φωνάζοντας «Γανούσι φύγε», αναφερόμενοι στον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι.

Υπό το βάρος των νέων διαδηλώσεων, η μεταβατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν εκλογές το αργότερο στα μέσα Ιουλίου, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι συνομιλίες με τις διαφορετικές πολιτικές ομάδες “δεν πρέπει να συνεχιστούν μετά τα μέσα Μαρτίου” και ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν “το αργότερο στα μέσα Ιουλίου 2011”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε