Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τζαμπατζήδες οι Αμερικανοί και στην ενημέρωση

Τζαμπατζήδες οι Αμερικανοί και στην ενημέρωση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2011 | 19:39

Τους αρέσει να διαβάζουν τις ειδήσεις από τις ηλεκτρονικές τους ταμπλέτες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν γι' αυτό.

Μία ελπίδα είχε ο Τύπος να ισοσκελίσει τις απώλειες που έχει καταγράψει τον τελευταίο καιρό και χάθηκε και αυτή! Η τεχνολογία δεν βοηθάει σε αυτό το σκοπό όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

"Όταν βγήκαν στην αγορά πολλοί πίστεψαν ότι οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες θα βοηθούσαν στην αλλαγή συνηθειών στην ενημέρωση", εξηγεί η έρευνα. "Αυτό βασιζόταν στην πεποίθηση ότι οι άνθρωποι προτιμούν να ενημερώνονται κυρίως μέσω εφαρμογών, για τις οποίες τα μέσα ενημέρωσης θα τους χρέωναν".

Οι χρήστες όμως χρησιμοποιούν τις ταμπλέτες τους κυρίως για να επισκέπτονται ενημερωτικές ιστοσελίδες, τις περισσότερες φορές δωρεάν, και μόλις το 21% προτιμά να περνά πρώτα από τις εφαρμογές που έχει κατεβάσει.Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Pew το 11% των ενήλικων Αμερικανών διαθέτουν ηλεκτρονική ταμπλέτα.

Όσον αφορά τη χρήση της, η ενημέρωση έρχεται στην τρίτη θέση (53%), μετά την περιήγηση στο Διαδίκτυο (67%) και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (54%) και πριν από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (39%) και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (30%).

Όμως μόλις το 14% των χρηστών πληρώνουν για να ενημερώνονται, αν και το 23% έχει συνδρομή σε εφημερίδα η οποία περιλαμβάνει και την ηλεκτρονική της μορφή.

Πάντως ένας στους πέντε χρήστες (21%), που δεν έχει πληρώσει ποτέ για να έχει πρόσβαση στην ειδησεογραφία μέσω της ηλεκτρονικής του ταμπλέτας, δηλώνει έτοιμος να δώσει μέχρι και πέντε δολάρια τον μήνα αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να έχει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο ή μία συγκεκριμένη εφαρμογή.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά οι βροχές… μένουν
  2. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!
  3. Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη,  μούλιασε  η Πάτρα Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, "μούλιασε" η Πάτρα
  4. Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι! Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι!
  5. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες] Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες]
  6. Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο! Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο!