Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζιχάντι Τζον: Βίντεο ντοκουμέντο από τα μαθητικά του χρόνια

Τζιχάντι Τζον: Βίντεο ντοκουμέντο από τα μαθητικά του χρόνια

Το αγόρι με τη “βρώμικη αναπνοή” έγινε ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο και σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες είναι νεκρός. Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τον Τζιχάντι Τζον, έφηβο και ντροπαλό, τα χρόνια που ήταν μαθητής σε σχολείο της Μεγάλης Βρετανίας.

Όταν κανείς ακούει το όνομα Τζιχάντι Τζον, αναπόφευκτα του έρχεται μία και μοναδική εικόνα στο μυαλό: Αυτή του στυγνού, μαυροφορεμένου δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, να κρατά ένα μαχαίρι και να αποκεφαλίζει τους ομήρους των τζιχαντιστών.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως κάποτε αυτός ο άνδρας ήταν ένας ντροπαλός, ανασφαλής έφηβος; Ένας έφηβος που στα διαλείμματα του σχολείου πελαγοδρομούσε, κρατώντας συνέχεια το χέρι του μπροστά στο στόμα του. Κι αυτό είχε εξήγηση.

Ο Τζιχάντι Τζον έπασχε από μία ασθένεια, που είχε ως αποτέλεσμα η αναπνοή του να έχει μία έντονη δυσοσμία. Κάτι που τον έφερνε στο επίκεντρο, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε πέσει θύμα bullying για αυτό τον λόγο.

Το βίντεο δείχνει τον Τζιχάντι Τζον στο σχολείο Quintin Kynaston Academy, του βόρειου Λονδίνου, το 2004. Δημοσιεύτηκε μόλις λίγες ώρες μετά την πληροφορία πως ο αδίστακτος τζιχαντιστής έπεσε νεκρός από αμερικανικά πυρά στη Συρία. Και μόλις λίγες ώρες πριν το μακελειό στη Γαλλία, για το οποίο οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη.

Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μία αλληλουχία γεγονότων που δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Πόσω μάλλον όταν το Πεντάγωνο δηλώνει κατά 99 τοις εκατό βέβαιο όσον αφορά στον θάνατο του δήμιου του Ισλαμικού Κράτους. Όχι 100 τοις εκατό, ωστόσο.

Το υλικό αυτό δημοσιεύεται για πρώτη φορά και περιέχει στιγμιότυπα του ντροπαλού Τζιχάντι Τζον, αλλά και μαρτυρίες των καθηγητών του, οι οποίοι τον περιέγραφαν ως ένα παιδί που δεν τραβούσε ποτέ τα βλέμματα.

Κάτι που κατάφερε να κάνει μερικά χρόνια αργότερα. Τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα του πλανήτη, όταν με μνημειώδη ψυχραιμία αποκεφάλιζε τα θύματά του…

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε