Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος: Νοσηλεύεται από το Σάββατο με δύσπνοια

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Το Σάββατο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (George Herbert Walker Bush). Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας μεταφέρθηκε σε κλινική του Χιούστον επειδή είχε δύσπνοια.

Ο 92χρονος Μπους, ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, νοσηλεύεται στο Houston Methodist Hospital από το Σάββατο και “έχει αντιδράσει πολύ θετικά στις θεραπείες”, ανέφερε σε email του προς το Reuters ο εκπρόσωπος Τζιμ Μακ Γκραθ. “Οι γιατροί και όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι και ελπίζουμε να βγει σύντομα” τόνισε.

Ο Μπους είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος διεκδίκησε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2016.

Ο Μπους ο πρεσβύτερος, Ρεπουμπλικανός όπως και οι γιοι του, διετέλεσε αντιπρόεδρος κατά τις δύο θητείες του Ρόναλντ Ρίγκαν στον Λευκό Οίκο προτού εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος το 1988. Στον Λευκό Οίκο παρέμεινε τέσσερα χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και νοσηλεύτηκε δύο φορές το 2014 (τη μία για επτά εβδομάδες με πνευμονία και μία ακόμη φορά για αναπνευστικά προβλήματα).

Τον Ιούλιο του 2015 υπέστη κάταγμα στον αυχένα έπειτα από πτώση του στο σπίτι της οικογένειας στο Μέιν. Σπανίως εμφανίζεται δημοσίως από τότε που πέρασε τα 90.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Μπους, καθισμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο, με κολάρο στον αυχένα και φορώντας μια φανέλα της ομάδας μπέιζμπολ Houston Astros, έκανε την πρώτη ρίψη στον αγώνα πλέι-οφ της ομάδας εναντίον της Kansas City Royals.

Το 2016, τίμησε την 75η επέτειο από την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ παρευρισκόμενος σε τελετή στην βιβλιοθήκη του στο πανεπιστήμιο του Τέξας A&M, όπου ο Μπομπ Ντόουλ, ο πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών από το Κάνσας, παρέλαβε βραβείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε