Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Β. Ιρλανδία: Αποσύρεται για 6 εβδομάδες ο πρωθυπουργός μετά το σκάνδαλο

Ο πρωθυπουργός της Β. Ιρλανδίας. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργός της Β. Ιρλανδίας. ΦΩΤΟ REUTERS

Νέα ήθη στην Βόρεια Ιρλανδία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, η γυναίκα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο,

αποφάσισε να μην παραιτηθεί, αλλά να αποσυρθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του για έξι εβδομάδες προκειμένου να εργαστεί για την αποκατάσταση του ονόματός του.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, Πίτερ Ρόμπινσον, ο οποίος δήλωσε ότι αποσύρεται για έξι εβδομάδες από τα καθήκοντά του εξαιτίας του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η σύζυγός του, διακήρυξε ότι είναι αθώος και υποσχέθηκε ότι θα αποκρούσει τους “κακεντρεχείς ισχυρισμούς” που διατυπώνονται σε βάρος του.

Τον  Πίτερ Ρόμπινσον θα αντικαταστήσει προσωρινά η νυν υπουργός Επιχειρήσεων της βορειοϊρλανδικής κυβέρνησης Αρλίν Φόστερ, δήλωσε ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης Ουίλιαμ Χέι, προς μεγάλη έκπληξη όλων, αφού σήμερα το πρωί το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) είχε ανανεώσει την υποστήριξή του προς τον αρχηγό του Πίτερ Ρόμπινσον.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας δεχόταν μεγάλες πιέσεις να παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, στο οποίο εμπλέκεται η 60χρονη σύζυγός του Άιρις.
Κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας εξασφαλίζοντας οικονομική βοήθεια για έναν 19χρονο άνδρα με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση.

    Η υπόθεση αυτή, η οποία είχε αρχικά ιδιωτικό χαρακτήρα, εξελίχθηκε γρήγορα σε πολιτική κρίση στη Βόρεια Ιρλανδία.

    Η Φόστερ μπορεί να αντικαταστήσει τον Ρόμπινσον για χρονικό διάστημα έως έξι εβδομάδων βάσει των κανονισμών της περιφερειακής κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ζητούν να παραιτηθεί για την απιστία της γυναίκας του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε