Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Β.Μόλτερερ: “Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα”

Β.Μόλτερερ: “Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα”

Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη , δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βίλχελμ Μόλτερερ

Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη και όπως κάθε επένδυση έχει κάποιο κίνδυνο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσσε».

Συγχρόνως, εκφράζει την επιφύλαξή του στο θέμα επιστροφής των χρημάτων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ούτε ο ίδιος «θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά» ότι αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ προειδοποιεί ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, που βασίζεται αποκλειστικά στον περιορισμό των δαπανών, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, ενώ τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.

Όμως, όπως σημειώνει, τα ευρωομόλογα θα πρέπει να έρθουν «στο τέλος της διαδρομής», δηλαδή αφού θα έχει δημιουργηθεί μια Δημοσιονομική Ένωση, διότι διαφορετικά θα μειωνόταν η πίεση στις χώρες-μέλη για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους.

Επιπλέον, ο κ. Μόλτερερ θεωρεί αναπόφευκτη τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης με υπουργό Οικονομικών, καθώς και την παραχώρηση μέρους των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών-μελών.

«Κάποιοι σας θέλουν εκτός ευρώ» – Η αποκάλυψη… απειλή της τρόικας στην κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η πρώτη Στουρνάρα στο Eurogroup

”Η υπομονή μου με την Ελλάδα εξαντλείται”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε