Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Vacances τέλος και για τον Σαρκοζί – Κάνει έκτακτη σύσκεψη!

Αφησε την γαλλική Ριβιέρα, την πεθερά και την γυναικα του και συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη για την οικονομία ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των αγορών και επίδειξης ετοιμότητας.

Αφού επι δυο ημέρες οι αγορες καταποντίστηκαν ο γάλλος Πρόεδρος έκρινε οτι οι τηλεδιασκέψεις δεν μπορούν να δώσουν τη λύση.

‘Αλλωστε οι υπαινιγμοί του οίκου S&P ότι μεσοπρόθεσμα κινδυνεύει και η διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις σήμαναν συναγερμό. Κι αυτό, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε για τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, που από το Σεπτέμβριο ξεκινά προεκλογική εκστρατεία διεκδικώντας δεύτερη προεδρική θητεία.

Η σύσκεψη γίνεται και στον απόηχο αρνητικών στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία. Η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρησε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 1,6% σε σχέση με το Μάιο, όταν είχε σημειώσει άνοδο κατά 1,9%, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση 0,7%. Σε σχέση με το περασμένο έτος, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήραν … ανάσα τα χρηματιστήρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε