Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Βάλτε φυλακή τον Μπερλουσκόνι!»

Κάθε μέρα και ένας πονοκέφαλος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ιταλοί εισαγγελείς προτείνουν να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία.

Ο «καβαλιέρε» κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 δολάρια τον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς για να καταθέσει ψευδώς σχετικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντά του.

Στον Μιλς, σύζυγο της Βρετανίδας πρώην υπουργού Τέσα Τζόουελ, είχε επιβληθεί ποινή 4,5 ετών φυλάκισης για δωροληψία, την οποία όμως δεν εξέτισε επειδή είχε επέλθει παραγραφή του αδικήματος.

«Έχουμε τη βεβαιότητα, πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος» δήλωσε στο δικαστήριο για τον Μπερλουσκόνι ο εισαγγελέας Φάμπιο Ντε Πασκουάλε.

Αν ο Μπερλουσκόνι κριθεί ένοχος, η ετυμηγορία θα είναι απλώς συμβολική, καθώς οι δικηγόροι του θα καταθέσουν έφεση και η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο επειδή το φερόμενο αδίκημα χρονολογείται από το 1997 και θα έχει επίσης παραγραφεί.

Ο 75χρονος Μπερλουσκόνι δικάζεται επίσης για κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ότι πλήρωνε για σεξ με ανήλικη πόρνη και στις 15 Μαρτίου πρόκειται να αρχίσει η δίκη του για κατηγορίες ότι αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σε μια υπόθεση που σχετίζεται μ’ ένα τραπεζικό σκάνδαλο του 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύψεις για Μπερλουσκόνι: Έκανε πάρτι με γυμνές γυναίκες

Ο λύκος κι αν εγέρασε… – 31χρονη Κολομβιανή το νέο αμόρε του Μπερλουσκόνι

«Καυτές» φωτογραφίες κατά του Σίλβιο

Θύματα θεωρούνται τα κορίτσια των “μπούνγκα μπούνγκα” – Κινδυνεύει από αγωγές ο Σίλβιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε