Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βανδαλισμοί από ισραηλινούς έποικους

Ισραηλινοί έποικοι ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιδόθηκαν σε ακραίες πράξεις βανδαλισμού σε παλαιστινιακό τέμενος.

Φανατικοί ισραηλινοί έποικοι επιδόθηκαν σε ακραίες πράξεις βανδαλισμού σε παλαιστινιακό τέμενος που βρίσκεται κοντά στη Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη, στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δήλωσαν σήμερα παλαιστινιακές πηγές ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις τοπικές παλαιστινιακές αρχές, οι έποικοι πυρπόλησαν βιβλία προσευχών και ένα χαλί στο κύριο τέμενος του χωριού Κφαρ Γιασούφ αφού έσπασαν την πόρτα του ναού.

Οι δράστες έγραψαν επίσης στους τοίχους αντιπαλαιστινιακά συνθήματα στα εβραϊκά, όπως “Ετοιμαστείτε να πληρώσετε” και “Θα σας κάψουμε όλους”, διευκρίνισαν οι πηγές της ασφάλειας και αυτόπτες μάρτυρες.

Συμπλοκές προκλήθηκαν στη συνέχεια σήμερα το πρωί με ισραηλινούς στρατιώτες που μετέβησαν στην περιοχή για να διερευνήσουν τις καταγγελίες για βανδαλισμό. Διαδηλωτές τους πέταξαν πέτρες, ενώ οι στρατιώτες απάντησαν με δακρυγονα. 

Ο ισραηλινός στρατός, στον οποίο έγιναν οι καταγγελίες για βανδαλισμό του τεμένους, καταδίκασε τις ενέργειες αυτές και δεσμεύτηκε ότι θα συλλάβει τους δράστες, οι οποίοι πιστεύεται ότι προέρχονται από γειτονικό ισραηλινό οικισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε