Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βαρομετρικό χαμηλό διαλύει την ηφαιστειακή σκόνη

Βαρομετρικό χαμηλό διαλύει την ηφαιστειακή σκόνη
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2010 | 17:33
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2010 | 17:33

Χαμηλό βαρομετρικό που κινείται προς την Ισλανδία θα μπορούσε να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO).

«Από μετεωρολογικής άποψης, για το δεύτερο μισό της εβδομάδας, προς το Σαββατοκύριακο, όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πάρα πολύ θετικές», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη ο Χέρμπερτ Πίμπελ του WMO.

Σημείωσε δε ότι μολονότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας θα κατευθυνθεί προς τον Καναδά και τις ΗΠΑ τις επόμενες 36 ώρες, θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα πάνω από τον ωκεανό για να μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις υπερατλαντικές πτήσεις. 

Η διάλυση του νέφους θα απομακρύνει και τους φόβους για προβλήματα υγείας. Ποσοστά νανοσωματιδίων τρεις φορές πάνω από το κανονικό καταγράφηκαν στην ατμόσφαιρα της Βιέννης το Σάββατο και την Κυριακή, την ώρα που το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο περνούσε πάνω από την Αυστρία.

Πλέον, η συγκέντρωση των νανοσωματιδίων έχει πλέον επανέλθει στο κανονικό. Τα νανοσωματίδια, που εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις με μόλυνση, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία καθώς κάποια από αυτά ενδέχεται να εισέλθουν στις κυψέλες των πνευμόνων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο