Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βαρύ πένθος στην Ινδονησία – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Φόβοι ότι οι νεκροί από το τσουνάμι θα φθάσουν τους 500 εκφράζει η κυβέρνηση

Το τσουνάμι που έπληξε ινδονησιακά νησιά στον Ινδικό Ωκεανό έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο 408 ανθρώπων, ενώ 303 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

“Τουλάχιστον 408 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 303 αγνοούνται”, δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

Οι έρευνες διεξάγονται με δυσκολία εξαιτίας της απομόνωσης των χωριών στις ακτές των νήσων Μενταουάι, ανοικτά της Σουμάτρας. Ορισμένα από τα χωριά αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς από τα ύψους τριών μέτρων κύματα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ινδονησίας εκτίμησε πως οι νεκροί πιθανόν να ξεπεράσουν τους πεντακόσιους.

Ο πρόεδρος της χώρας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουχογιόνο μετέβη χθες Πέμπτη στις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι για να συναντήσει τους κατοίκους και να επιβλέψει την μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων στους πληγέντες.

Περίπου 13.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι και βρίσκονται σε προσωρινούς καταυλισμούς, σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Τζακάρτα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500. “Είναι πιθανό τα δύο τρίτα των αγνοουμένων να έχουν παρασυρθεί από τα κύματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

    Στο μεταξύ, εξερράγη και πάλι το ηφαίστειο Μεράκι, τρεις ημέρες μετά την πρώτη του έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο σε 34 ανθρώπους.

    “Σήμερα το πρωί, από το ηφαίστειο έβγαιναν μαύρα σύννεφα καπνού και λάβα”, τόνισε ο Ουίντι Σουτίκνο, επικεφαλής των διασωστών στην περιοχή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες.

Διαβάστε επίσης:

Σβήνουν οι ελπίδες για τους εκατοντάδες αγνοούμενους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε