Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βαρυχειμωνιά στη Νοτιανατολική Ευρώπη – Προβλήματα από χιόνια και καταιγίδες

Βαρυχειμωνιά στη Νοτιανατολική Ευρώπη – Προβλήματα από χιόνια και καταιγίδες

Τα χιόνια και οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Σλοβενία έχουν προκαλέσει απο χθες προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στην Κροατία, λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στα ορεινά και των ισχυρών ανέμων, διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ζάγκρεμπ -Σπλιτ.

Στη νότια Λίκα και στη βόρεια Δαλματία, καθώς και σε τμήματα του Γκόρσκι Κόταρ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών και τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα βόρεια της Κροατίας, στα σύνορα με τη Σλοβενία, διακόπηκε χθες η κυκλοφορία λόγω κορμών δένδρων που έπεσαν στο οδόστρωμα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν για να απομακρύνουν συνολικά 56 κορμούς δένδρων στο δρόμο που οδηγεί σε δημοφιλή ορεινό προορισμό κοντά στο Ζάγκρεμπ και μεγάλος αριθμός παρέμεινε αποκλεισμένος στην περιοχή.

Κύμα ψύχους πλήττει από χθες και τη Σλοβενία με ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Επτά περιφερειακοί οδικοί άξονες παρέμειναν κλειστοί λόγω της υπερχείλισης των υδάτων ποταμών και των σπασμένων δένδρων και κλαδιών.

Στο δυτικό τμήμα της Σλοβενίας, στην περιφέρεια Γκόρισκο, πλημμύρισαν υπόγεια και διαμερίσματα. Στη Νόβα Γκόριτσα πλημμύρισαν το δημαρχείο, το δικαστήριο, το κτίριο του περιφερειακού αρχείου, το θέατρο, καταστήματα και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σε χωριά της περιοχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις και κινδύνευσαν σπίτια.

Οι χιονοπτώσεις είναι πιο έντονες στα ανατολικά και στα νοτιανατολικά της χώρας. Στο Στάγιερσκο περίπου 39.800 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. 

Από χθες χιονίζει στο όρος Μπιελάσνιτσα και σε άλλα τμήματα της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις και στο Σαράγεβο.

Η θερμοκρασία στη χώρα παρουσιάζει σημαντική μείωση και σε ορεινές περιοχές το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σήμερα κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, Σόφιας με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από φραγμένα από κλαδιά και φυλλώματα φρεάτια, σύμφωνα με το Sofia News Agency.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας, τις περιφέρειες Μπλαγκόεβγκραντ, Χάσκοβο, την περιοχή του Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα και το νότιο τμήμα της Βουλγαρίας.

Διαβάστε

Η Sandy πλησιάζει στη Νέα Υόρκη – Δείτε LIVE εικόνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε