Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασιλιάς έκανε τους Γάλλους άνω κάτω γιατί δεν θέλει να πατήσει στην άμμο!

Βασιλιάς έκανε τους Γάλλους άνω κάτω γιατί δεν θέλει να πατήσει στην άμμο!

Μπορεί τα αιτήματα του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για να μην πατήσει την άμμο στη γαλλική Ριβιέρα να έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αλλά εξόργισαν τον δήμαρχο και τους πολίτες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασιλιάς King Salman, 79, πήρε έγκριση να κατασκευάσει ασανσέρ, σκάλα και ξύλινους διαδρόμους από την πολυτελή βίλα του στη γαλλική Ριβιέρα μέχρι την παραλία Mirandole ώστε τα πόδια του να μην αγγίξουν την άμμο.

Αυτό όμως που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους της Κυανής Ακτής
είναι το γεγονός πως θα κλείσει η δημοφιλής παραλία, που βρίσκεται μόλις 6 μίλια από τις Κάννες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος του Vallauris έγραψε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως η κατασκευή του ανελκυστήρα, που θα στηρίζεται σε μια γιγαντιαία τσιμεντένια πλάκα, παραβιάζει τους πολεοδομικούς κανόνες.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Times, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε δώσει την άδεια μέσα σε λίγες ώρες από το επίσημο αίτημα. Το γαλλικό μάλιστα υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο βασιλιάς Salman υποσχέθηκε να αφαιρέσει όλες τις νεόδμητες εγκαταστάσεις από τη στιγμή που θα φύγει από τη Ριβιέρα, στις 20 Αυγούστου.

Οι κάτοικοι του Vallauris κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση πως υποκύπτει στις πιέσεις της βασιλικής οικογένειας και ξεκίνησαν εκστρατεία προκειμένου να άρουν την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε