Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι αυλικοί την πίεζαν να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι αυλικοί την πίεζαν να μην παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιορτάσουν την 70ή επέτειο γάμου τους, αποκαλύπτεται πως οι αυλικοί δεν ήθελαν αυτόν τον γάμο επειδή ο αξιωματικός του Ναυτικού ήταν πολύ αστείος και έκανε πολλές γκάφες!

Όπως γίνεται γνωστό από τη βιογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με την υπογραφή του A.N. Wilson, οι σύμβουλοι της βασίλισσας τη συμβούλευαν να μην τον παντρευτεί. Δεν τους άρεσε το ιδιαίτερο χιούμορ του και ανησύχησαν όταν οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Αν και είχε υπηρετήσει στο Νυατικό, ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στο εξωτερικό και δεν προερχόταν από πλούσια οικογένεια. “Όταν είπε στα 14 της χρόνια πως ήταν ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ήταν ένας όμορφος Γερμανός πρίγκιπας με ξανθά μαλλιά. Της το ζητούσαν για πολλούς λόγους. Η βασίλισσα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική και επιμελής, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος το αντίθετο. Ήταν αξιωματικός του Ναυτικού και αρκετά αστείος”.

Όλες όμως οι γκάφες που υποτίθεται ότι έκανε ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν περισσότερο αστεία από έναν αξιωματικό του Ναυτικού που μετά από μια ηλικία μπορούσε να κάνει. Νομίζω ότι τα έκανε θαυμάσια”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε