Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βατικανό προς gay ιερείς: “Πάψτε να κρύβεστε”

Βατικανό προς gay ιερείς: “Πάψτε να κρύβεστε”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.07.2010 | 11:00
Πρώτη δημοσίευση: 23.07.2010 | 17:29

Να πάψουν να κρύβονται ζητά από τους ομοφυλόφιλους ιερείς η Καθολική Επισκοπή της Ρώμης!

Πρόκειται για την απάντηση του Βατικανού στην έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Πανοράμα», σύμφωνα με την οποία «πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε gay μαγαζιά της ιταλικής πρωτεύουσας».

Έτσι, τους ζητήθηκε «να επιδείξουν συνέπεια (σσ. προς τον ρόλο τους) και να πάψουν να κρύβονται. Κανείς δεν τους αναγκάζει να παραμείνουν ιερείς, εκμεταλλευόμενοι μόνο τα οφέλη που τους προσφέρει η κατάσταση αυτή».

Επιπλέον, κατά την έρευνα του περιοδικού, καθολικοί ιερείς χορεύουν σε gay ντίσκο, κάνουν καινούριες γνωριμίες σε μαγαζιά και μπαρ, ορισμένες φορές συναναστρέφονται και "συνοδούς επί πληρωμή"». Ο ρεπόρτερ του περιοδικού χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα, με την οποία κατέγραψε σκηνές της νυχτερινής ζωής της Ρώμης, με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, που γνώριζε ομοφυλόφιλους ιερείς.

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Panorama
Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Panorama

«Τα άτομα αυτά δεν κατάλαβαν, ούτε κατά διάνοια, τι σημαίνει ποιμαντική αποστολή και δεν έπρεπε να ζητήσουν να χειροτονηθούν», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Επισκοπή.

Από τις πρώτες αντιδράσεις της gay κοινότητας της Ιταλίας, ήταν του Αουρέλιο Μανκούζο, πρώην προέδρου της οργάνωσης Arcigay. «Είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς πηγαίνουν σε ντίσκο, μπαρ και άλλα μαγαζιά. Όχι μόνον για γνωριμίες σεξουαλικού είδους, αλλά και για να μιλήσουν, απλώς, για να μοιρασθούν ανησυχίες και ιδέες με νέους ανθρώπους». Ο Μανκούζο αποκαλύπτει ότι συναναστράφηκε, στο παρελθόν, υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού, μεταξύ των οποίων και ένας επίσκοπος.

Σχολιαστές αναφέρουν ότι έρευνες, σαν και αυτή του περιοδικού «Πανοράμα», «δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για να ξεκινήσει ένα ύπουλο και αναχρονιστικό κυνήγι μαγισσών» και «ότι χρειάζεται ένας γενικότερος προβληματισμός για τη σχέση της θρησκευτικής πραγματικότητας με τη σεξουαλικότητα».

   Διαδώστε αυτό το άρθρο