Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βέλγιο: Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα σε αστυνομικούς

Βέλγιο: Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα σε αστυνομικούς

– Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη νέα επίθεση στο Βέλγιο
-33χρονος αλγερινής καταγωγής o δράστης της επίθεσης εναντίον 2 γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά
-Ο δράστης ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα, αλλά όχι για τρομοκρατική δράση
-“Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικά κίνητρα” ανέφεραν οι εισαγγελείς

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν μια μέρα μετά την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα εναντίον δύο γυναικών αστυνομικών.

Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε το Σάββατο κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής.

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα”, ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. “Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση,” τόνισαν.

Σε τρομοκρατική ενέργεια είχε αποδώσει την επίθεση με ματσέτα σε δύο γυναίκες αστυνομικούς, στο Charleroi, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο δράστης, που εξουδετερώθηκε από τρίτο αστυνομικό, φώναζε “Allahu Akbar” σύμφωνα με όσα μετέδιδε το RTL.

“Είναι λυπηρό. Οι σκέψεις μας είναι με τις δύο αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση” ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Λίγο αργότερα ανακοίνωσαν στο Twitter πως οι δύο γυναίκες αστυνομικοί είναι εκτός κινδύνου και πως ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο RTL πως άκουσε πυροβολισμούς, τονίζοντας πως οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Charles Michel είπε ότι εξετάζουν πολύ προσεκτικά την επίθεση και πως θα συναντηθεί με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Νέα σύλληψη υπόπτου με ματσέτα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Η σύλληψη αυτή έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση που έκανε άντρας οπλισμένος με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, άλλου αστυνομικού. Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν τρομοκρατική.

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε