Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βερολίνο: Ο Λούκας Ούρμπαν το πρώτο θύμα – Τον μαχαίρωσε και τον εκτέλεσε ο δράστης

Βερολίνο: Ο Λούκας Ούρμπαν το πρώτο θύμα – Τον μαχαίρωσε και τον εκτέλεσε ο δράστης

Ο 37χρονος Λούκας Ούρμπαν από την Πολωνία είναι το πρώτο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ήταν ο άνδρας που ξεκίνησε από την Πολωνία για να μεταφέρει ατσάλι στο Βερολίνο αλλά, άγνωστο ακόμη πως, απήχθη (κατά τα φαινόμενα) από τον δράστη ή τους δράστες του μακελειού στη Γερμανία.

Ο Άριελ Ζουράφκσι, ιδιοκτήτης της πολωνικής εταιρίας στην οποία ανήκει η νταλίκα που έγινε όπλο στα χέρια των τρομοκρατών, είναι ξάδερφος του άτυχου 37χρονου. Και όπως δήλωσε, ο Ούρμπαν μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε από τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι γερμανικές αρχές του έδειξαν φωτογραφίες του νεκρού ξαδέρφου του και του ζήτησαν να τον αναγνωρίσει. «Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και ματωμένο. Ήταν ξεκάθαρο πως πάλεψε για τη ζωή του», είπε ο Ζουφάφσκι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN.

 

Ο Λούκας Βάζικ, διευθυντής της εταιρίας, περιέγραψε τον Ούρμπαν σαν ένα καλό, ήσυχο και ειλικρινή άνθρωπο, που ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του. «Πιστεύω ότι δεν θα εγκατέλειπε το όχημα και θα το υπερασπιζόταν ως το τέλος αν δεχόταν επίθεση», είπε ο Βάσικ μιλώντας στο δημόσιο κανάλι της Πολωνίας, TVP.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε