Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βερολίνο: Ο ήρωας Πολωνός οδηγός και η τραγική ιστορία του

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Λούκας Ούρμπαν, ετών 37. Σύζυγος και πατέρας ενός παιδιού. Και ήρωας. Το πρώτο θύμα του μακελάρη του Βερολίνου είναι η αιτία που τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία δεν είναι πολλά περισσότερα.

Ο άτυχος 37χρονος ήταν ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας, που ξεκίνησε για να μεταφέρει ατσάλι στο Βερολίνο. Έφτασε στη γερμανική πρωτεύουσα το απόγευμα της Δευτέρας (19.12.2016). Αλλά τον καθυστέρησαν στην παράδοση και δεν μπόρεσε να πάρει αμέσως το δρόμο της επιστροφής.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε παρκάρει τη νταλίκα σε μια περιοχή του Βερολίνου. Την άφησε εκεί για να πάει να φάει. Ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον ξάδερφό του και ιδιοκτήτη της εταιρίας όπου εργαζόταν.

Πριν από δυο χρόνια, ο αδερφός του άτυχου οδηγού είχε αυτοκτονήσει – Ο πατέρας του δεν άντεξε το σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Άγνωστο ακόμη πως και πότε, ο Λούκας έπεσε ουσιαστικά θύμα απαγωγής. Ο δράστης ή οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης τον κράτησαν όμηρο μέσα στη νταλίκα. Από τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Ούρμπαν ήταν ζωντανός την ώρα που το φορτηγό ξεκίνησε να πέσει, με 65 χλμ, πάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Και όχι μόνο ήταν ζωντανός αλλά πάλεψε με τον δράστη για να του πάρει το τιμόνι από τα χέρια. Και αυτό, εκτιμάται, πως ήταν η αιτία που οι νεκροί δεν ήταν πολλοί περισσότεροι από 12. Την ώρα της μάχης, ο τρομοκράτης έβγαλε μαχαίρι. «Πρέπει να υπήρξε μάχη» λέει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Φωτογραφία Daily Mail

Ο άτυχος Ούρμπαν βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού. Έφερε τραύμα από πυροβολισμό και μαχαιριές. Το ότι ο 37χρονος πάλεψε για τη ζωή του το είχε αναφέρει και ο ξάδερφός του, Άριελ Ζουράφσκι, σε δημοσιογράφους. Όπως είπε, οι αρχές του έδειξαν φωτογραφίες του νεκρού ξαδέρφου του και του ζήτησαν να τον αναγνωρίσει. Είπε πως το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και γεμάτο αίματα.

Λίγη ώρα πριν χαθούν τα ίχνη του είχε μιλήσει με τη γυναίκα του και της είπε υποσχεθεί πως θα γυρίσει ως την Πέμπτη για να ετοιμάσουν τα δώρα των Χριστουγέννων

«Η αστυνομία μου έδειξε φωτογραφίες του Λούκας. Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και είχε τραύματα από μαχαίρι. Φαινόταν πως είχε παλέψει. Δεν πιστεύω πως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να τα βάλει μαζί του. Ήταν σχεδόν 1,90μ. και 130 κιλά. Πρέπει να ήταν πολλοί», είπε ο Ζουράφσκι. Αποκάλυψε δε μια ακόμη τραγωδία: ο αδερφός του Ούρμπαν είχε αυτοκτονήσει πριν δυο χρόνια. Ο πατέρας του έχασε και τον δεύτερο γιο του. Δεν άντεξε και σε κατάσταση σοκ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Ούρμπαν ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός 17χρονου αγοριού. Την τελευταία φορά που μίλησε με τη γυναίκα του, της υποσχέθηκε πως θα επέστρεφε μέχρι Πέμπτη για να προετοιμάσουν τα δώρα ενόψει Χριστουγέννων. Η σύζυγός του, Ζουζάνα, αμέσως μόλις έμαθε τα τραγικά νέα ξεκίνησε για τη Γερμανία. Η κατάστασή της όμως δεν ήταν τέτοια για να αναγνωρίσει τη σορό του άνδρα της. Μαζί της ήταν ένας συγγενής της. Εκείνος ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναγνώρισης.

Με πληροφορίες από Telegraph και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε