Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Βερολίνο: Ο μακελάρης “έπαιρνε” κοκαΐνη και έκσταση – Ήταν “φτιαγμένος” κατά την επίθεση;

Βερολίνο: Ο μακελάρης “έπαιρνε” κοκαΐνη και έκσταση – Ήταν “φτιαγμένος” κατά την επίθεση;

Σχεδόν έναν μήνα μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και σοκαρίστηκες αποκαλύψεις για τον μακελάρη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο  Άνις Άμρι, “έπαιρνε” κοκαΐνη και έκσταση, ενώ εικάζεται πως ήταν φτιαγμένος όταν έσπειρε τον θάνατο στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο 24χρονος Τυνήσιος, σύμφωνα με την Die Welt, η οποία επικαλείται προκαταρκτική διερευνητική έκθεση που έχει δει, ήταν έμπορος ναρκωτικών και εμπλεκόταν σε πολλές υποθέσεις ναρκωτικών στη χώρα του.

Το έγγραφο της έκθεσης, το οποίο συνοψίζει τα πορίσματα της έρευνας, αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια εσωτερικής συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο αδίστακτος μακελάρης, ο οποίος έπεσε νεκρός στην Ιταλία λίγες μέρες μετά την επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου από πυρά αστυνομικών, φέρεται να έκανε εμπόριο ναρκωτικών και όσο καιρό έμενε στην Γερμανία.

Η έκθεση αναφέρεται επίσης ότι ο Άνις Άμρι, είχε κάνει αινιγματικά ταξίδια στην Ευρώπη. Λίγους μήνες πριν από την επίθεση του Βερολίνου, ο 24χρονος ταξίδευε τακτικά από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), όπου έζησε, στο Βέλγιο.

Επιπλέον ο Άμρι, φαίνεται ότι ταξίδεψε και στην περιφέρεια της Λομβαρδίας της Ιταλίας, η οποία έχει και την μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι ειδικοί προσπάθησαν να αποκαλύψουν και επαφές που είχε ο μακελάρης με ισλαμιστές. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο… καθώς ο Άμρι είχε μόλις δυο κινητά τηλέφωνα αποθηκευμένα στο κινητό του.

Πάντως, οι Γερμανικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί για κενά και για αμέλεια καθώς σταμάτησαν να παρακολουθούν τον μακελάρη παρά το γεγονός ότι εμπλεκόταν σε υποθέσεις ναρκωτικών ενώ κυκλοφορούσε με… τουλάχιστον 14 διαφορετικά ονόματα! 

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε