Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βερολίνο: Στη δημοσιότητα το όπλο του μακελάρη! [vid]

Φωτο Twitter / @Telegraph
Φωτο Twitter / @Telegraph

Η ιταλική αστυνομία έδειξε στις κάμερες του δημόσιου ενημερωτικού δικτύου Rai News 24, το όπλο με το οποίο ο Τυνήσιος ‘Ανις ‘Αμρι, σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες, δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού στο Βερολίνο και άνοιξε πυρ κατά τον δυο ιταλών αστυνομικών οι οποίοι τον ετκέλεσαν, λίγο έξω από το Μιλάνο.

“Πρόκειται για περίστροφο Erma Werke, διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Χρειάσθηκαν τέσσερις ημέρες για να μπορέσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο”, δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της ιταλικής αστυνομίας, Τζαμπάολο Τζαμπολίνι.

Το πτώμα του ‘Αμρι συνεχίζει να βρίσκεται σε νεκροτομείο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κανένας συγγενής δεν ζήτησε να του παραδοθεί η σορός του για την τελετή ταφής, ενώ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι έρευνες των ιταλικών εισαγγελικών αρχών.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Τυνήσιου δράστη προκλήθηκε από δυο σφαίρες, οι οποίες τον πέτυχαν στο κεφάλι και στον θώρακα.

 

Ο… γύρος της Ευρώπης με το όπλο του μακελειού!

Παράλληλα, όπως προκύπτει από εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας, των Εθνικών Σιδηροδρόμων του Βελγίου (SNCB), ο Ανίς Αμρί είχε περάσει από το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.

Στις εικόνες φαίνεται ο Αμρί να καταφτάνει στον σταθμό Gare du Νord, των Βρυξελλών, από το Άμστερνταμ στις επτά το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο 24χρονος Τυνήσιος, που διέσχισε την Ευρώπη έχοντας διαρκώς πάνω του το συγκεκριμένο όπλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε