Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βεστερβέλε: Ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί επιλογή

Βεστερβέλε: Ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί επιλογή

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, που επισκέπτεται το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα “δεν αποτελεί επιλογή”, και κάλεσε “επειγόντως” την Τεχεράνη να ξεκινήσει “πραγματικές διαπραγματεύσεις”.

“Συμμεριζόμαστε τις ισραηλινές ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν”, είπε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ στην Ιερουσαλήμ.

“Ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα θα είναι μια απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί επιλογή”, τόνισε.

“Θα διατηρήσουμε τις κυρώσεις και τη διπλωματική πίεση στο Ιράν. Βλέπουμε ακόμη περιθώριο για διπλωματία. Καλούμε το Ιράν να αρχίσει επειγόντως πραγματικές διαπραγματεύσεις”, δήλωσε ο Βεστερβέλε σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.

Οι αυστηρές κυρώσεις που επιβάλλονται στις τράπεζες του Ιράν από το 2010 έχουν επιβραδύνει τη βιομηχανική δραστηριότητα, έχουν μειώσει τις ξένες επενδύσεις, έχουν προκαλέσει πληθωρισμό που υπερβαίνει το 20%, έχουν αυξήσει την ανεργία και έχουν μειώσει τα αποθέματα σε συνάλλαγμα.

Χθες Σάββατο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ των αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε