Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βια στην Ταϊβάν μια μέρα πριν τις εκλογές – Πυροβόλησαν το γιο πρώην αντιπροέδρου, ένας νεκρός

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος του πρώην αντίπροέδρου της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Τραυματίστηκε σοβαρά αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Ο Σεάν Λιέν, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Εθνικιστικού κόμματος, μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή του, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λιέν μιλούσε σε μία προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος έξω από την Ταϊπέι, όταν ένας άνδρας πλησίασε τη σκηνή και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Ο δράστης συνελήφθη και σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ήταν μέλος μίας συμμορίας και δεν φαίνεται να είχε πολιτικά κίνητρα.

Η σφαίρα πέρασε από το πρόσωπο του Λιέν και χτύπησε έναν παρευρισκόμενο. Το θύμα αναγνωρίστηκε ως ο Ουάν Γιουν-σενγκ, 29 ετών, που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και πέθανε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ-ζεού καταδίκασε την απόπειρα δηλώνοντας ότι είναι «απίστευτο να σημειώνεται τέτοια βία μία ημέρα πριν τις εκλογές», ενώ διέταξε την αστυνομία να αυξήσει την ασφάλεια του Λιέν και των υποψηφίων στις εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε