Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίασαν 19 γυναίκες στην Ταχρίρ – Ο στρατός αντικαθιστά την αστυνομία!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αίγυπτο, δυο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Καταγγελίες για βιασμό 19 γυναικών με μαχαίρια, όπλα και μπουκάλια.

Ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία. Υποτίθεται πως πριν από δυο χρόνια, οι Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από την εξέγερση, δείχνουν ότι οι καλύτερες μέρες δεν ήρθαν. (Ακόμη, ας ελπίσουμε)

Η αποκάλυψη πως στο περιθώριο της δεύτερης επετείου από την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ τουλάχιστον 19 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

Σε μια 19χρονη γυναίκα έκοψαν τα γεννητικά της όργανα, καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Οι επιθέσεις ήταν οι μεγαλύτερες από την ημέρα της εξέγερσης» δήλωσε στο Bloomberg η Ντάλια Αμπντέλ Χαμίντ, ερευνήτρια οργάνωσης που εδρεύει στην Αίγυπτο.

Όπως είπε, άνδρες μέλη της οργάνωσης που προσπάθησαν να προστατεύσουν γυναίκες, δέχτηκαν επίσης επιθέσεις από ένοπλους με μαχαίρια, μπουκάλια και όπλα. Ένας από αυτούς, μαχαιρώθηκε στο πόδι!

Όλα αυτά ενώ η Αίγυπτος βράζει για πολλοστή μέρα. Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών προστέθηκε ακόμη ένας άνθρωπος, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που συνεχίζονται για πέμπτη μέρα στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο άτυχος άνδρας επλήγη από βλήμα στο κεφάλι τη στιγμή που οι διαδηλωτές έριχναν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με δακρυγόνα στην περίμετρο της πλατείας Ταχρίρ και στην παρακείμενη γέφυρα Κασρ αλ-Νιλ.

Εξαιτίας της βιας που δε λέει να κοπάσει, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει τις εξουσίας της αστυνομίας στο στρατό. Όπως προβλέπει νομοθετικό διάταγμα, παραχωρείται στον αιγυπτιακό στρατό το δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες και να υποστηρίζει το έργο της αστυνομίας στην αποκατάσταση της τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 πόλεις της Αιγύπτου

Συνεχίζεται το μακελειό στην Αίγυπτο – Νεκρός 18χρονος από σφαίρα στο στήθος

Μακελειό στην Αίγυπτο – 32 οι νεκροί

“Βράζει” η Αίγυπτος – 26 νεκροί σε επεισόδια μετά την καταδίκη σε θάνατο για την τραγωδία στο Πορτ Σάιντ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε πυρά στο Σουέζ! Επικοινωνία Αβραμόπουλου με Αίγυπτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε