Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βιασμοί και νέες μορφές εγκληματικότητας στην Αϊτή

Γυναίκα στην Αϊτή. ΦΩΤΟ REUTERS
Γυναίκα στην Αϊτή. ΦΩΤΟ REUTERS

Η αστυνομία της χώρας έχει καταγγελίες βιασμών γυναικών από συμμορίες μετά τον καταστροφικό σεισμό.  

“Λόγω του μπλακ-άουτ που επικράτησε στην πρωτεύουσα της Αϊτής τα μέλη διάφορων συμμοριών βοηθήθηκαν για να παρενοχλούν σεξουαλικά και τελικώς να βιάζουν ανενόχλητα γυναίκες και νεαρά κορίτσια που έχουν καταφύγει σε σκηνές αφού τα σπίτια τους ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό” είπε ο διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας, Μάριο Αντρεσόλ.

Όπως εξήγησε δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις καταγγελίες δράσης των συμμοριών αλλά οργανώσεις γυναικών στο Πορτ-Ο -Πρενς έχουν ήδη καταμετρήσει πολλές περιπτώσεις βιασμών και νέες μορφές εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή 7.000 κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους, καθώς αρκετοί δραπέτευσαν από τις φυλακές που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ. “Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να συλληφθούν, τώρα κυκλοφορούν ανενόχλητοι και αποτελούν πηγή πολλών προβλημάτων” είπε χαρακτηριστικά Μάριο Αντρεσόλ.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του σεισμού 70 αστυνομικοί έχουν χαθοί και πάνω από 500 αγνοούνται, ενώ τουλάχιστον 400 είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε