Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στην Άγκυρα – Θρήνος για τους 28 νεκρούς

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στην Άγκυρα – Θρήνος για τους 28 νεκρούς

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στην “καρδιά” της Άγκυρας, στην “καρδιά” του βαθέως κράτους της Τουρκίας καταγράφηκε σε video από κάμερα ασφαλείας. Ένα video μια ακόμη απόδειξη πως από τη μια στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να ανατραπούν.

Είναι μόλις 17 δευτερόλεπτα το video που βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που η Τουρκία και ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βρυχώνται” και υπόσχονται εκδίκηση για τους 28 νεκρούς.

Όλα μοιάζουν φυσιολογικά, ένα βράδυ στην Άγκυρα, τα αυτοκίνητα περνούν στο δρόμο και ένα πούλμαν είναι σταθμευμένο στην άκρη. Μέχρι που η εικόνα γίνεται κάτασπρη. Είναι η στιγμή της έκρηξης κοντά σε στρατιωτικά λεωφορεία. Το σημείο όπου οι δράστες επέλεξαν να στείλουν το παγιδευμένο αυτοκίνητο καθόλου τυχαίο: στόχος στρατιωτικά λεωφορεία, κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, στη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τα στρατιωτικά λεωφορεία, που ήταν γεμάτα στρατιώτες, ήταν σταματημένα σε φανάρι όταν το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη. Αμέσως η τουρκική κυβέρνηση μίλησε για τρομοκρατική επίθεση, διέταξε να μην μεταδίδεται τίποτα, κατά την πάγια τακτική της και κατονόμασε ως ενόχους τους Κούρδους του PKK. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε οι μάχες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με Κούρδους είναι λυσσαλέες.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση έδωσε… πάτημα στον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου να αναβάλει το ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό και νέα ευκαιρία στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εκτοξεύσει νέες απειλές κατά πάντων.

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και διεμήνυσε ότι το κράτος «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση». «Τέτοιου είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω», ανέφερε σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε πως «θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».

Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε