Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Video σοκ: Η στιγμή που βομβαρδίζουν παιδιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι

Video σοκ: Η στιγμή που βομβαρδίζουν παιδιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει καρέ – καρέ ακόμα ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στο Χαλέπι: τη στιγμή του βομβαρδισμοί ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη ρημαγμένη πόλη.

Το σοκαριστικό video δημοσιεύει το Associated Press. Η στιγμή που τα πάντα τινάζονται στον αέρα εξαιτίας του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Άσαντ έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου όπου στεγαζόταν το παιδιατρικό νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Παρασκευή (18.11.2016). Μια κάμερα ασφαλείας δείχνει ανθρώπους σε αίθουσα αναμονής. Ξαφνικά, τα πάντα γύρο τους γκρεμίζονται και εκείνοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρυφτούν και να γλιτώσουν. Ο χώρος γεμίζει σκόνη και η ψευδοροφή καταρρέει.

Μια άλλη κάμερα βρίσκεται σε αίθουσα αναμονής που είναι άδεια. Ο βομβαρδισμός διαλύει τα πάντα.

Υπάρχουν όμως και πλάνα από κάμερες που βρίσκονται έξω από το κτίριο. Δείχνουν το δρόμο και έναν άνδρα να περπατά. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα έρχεται η έκρηξη και μια τεράστια πορτοκαλί πύρινη μπάλα σαρώνει τα πάντα.

Εξίσου σοκαριστικό είναι και το video του Al Jazeera, το συνεργείο του οποίου έτυχε να βρίσκεται την ώρα της επίθεσης μέσα στο νοσοκομείο. Ένας άνδρας προσπαθεί να συνέλθει, ενώ οι νοσοκόμες δίνουν μάχη για να σώσουν τα νεογέννητα.

Σε κάποιο σημείο του video ακούγεται να γίνεται έκρηξη. Επικρατούν πανικός και χάος. Μανάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τα παιδιά τους, φωνές, ουρλιαχτά και τρόμος. Οι νοσοκόμες βγάζουν τα νεογνά από τις θερμοκοιτίδες, ενώ προσπαθούν η μια την άλλη.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό έγκλημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Χαλέπι της Συρίας. Ο Άσαντ και οι Ρώσοι που τον στηρίζουν βομβαρδίζουν τους αντάρτες που έχουν τον έλεγχο στα ανατολικά της πόλης. Και οι αντάρτες βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του Άσαντ, που ελέγχουν το δυτικό τμήμα.

Και στη μέση άμαχοι, αθώοι, που χάνουν τη ζωή τους. Όπως έγινε σε ένα σχολείο του δυτικού Χαλεπίου, το οποίο βομβάρδισαν οι δυνάμεις των ανταρτών το πρωί της Κυριακής (20.11.2016) με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, από τους οποίους οι επτά ήταν παιδιά!

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε