Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βίντεο με το νεκρό Καντάφι – “Μην πυροβολήσεις” είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα αργά το μεσημέρι και επιβεβαιώθηκε από το μεταβατικό συμβούλιο της Λιβύης. Η σορός του μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εικόνες μεταδόθηκαν από το Al Jazeera. Ο Καντάφι νεκρός και μέσα στα αίματα. Γύρω του πανηγυρίζουν αντάρτες και σέρνουν από εδώ και εκεί την σορό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

Το τέλος μιας εποχής για τη Λιβύη φαίνεται πως ήρθε οριστικά το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Συνταγματάρχης Καντάφι έπεσε νεκρός, στη Σύρτη, τη γενέτειρά του. 

Ο Μοχάμεντ, ένας 20χρονος αντάρτης αποκάλυψε στο BBC πώς βρήκε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης κρυμμένο σε μια τρύπα στο έδαφος (την ίδια τύχη είχε και ο Σαντάμ Χουσεΐν) της γενέτειράς του, της Σύρτης. Η τελική μάχη για την κατάκτηση της οποίας ήταν και το κύκνειο άσμα του Μουαμάρ Καντάφι, του ανθρώπου που επί 42 χρόνια είχε στα χέρια του την τύχη της χώρας.

«Μην πυροβολήσεις μου είπε», δήλωσε ο νεαρός αντάρτης, κραδαίνοντας ένα χρυσό πιστόλι, που άνηκε στον έκπτωτο ηγέτη.

Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ματζίντ Μλέγκτα, πάντως, ο Καντάφι τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Το κονβόι με το οποίο ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης προσπάθησε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε αεροπορικά πυρά από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Τραυματίστηκε και στα δυο πόδια» είπε ο ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στο Reuters. «Είχε επίσης τραύματα και στο κεφάλι» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε οπτικό υλικό αλλά δεν είναι διαθέσιμο ακόμα».
 
Σύμφωνα με το Reuters κατά την επιχείρηση σύλληψης του Καντάφι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον πρώην Λίβυο ηγέτη, ενώ συλλήφθη και ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ.

ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν άμεσα, αλλά αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

42 χρόνια εξουσίας Καντάφι σε φωτογραφίες

Συνέλαβαν τον Μουτασίμ Καντάφι – Πανηγυρισμοί στην Τρίπολη

Ο εκπρόσωπος του Καντάφι διαψεύδει οτι έχει συλληφθεί

Οι Τουαρέγκ κρύβουν τον Καντάφι;

Καντάφι: «Είμαι στη Λιβύη και θα πεθάνω σαν μάρτυρας»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε